Meer dan een boek

Iets meer dan drie jaar geleden begon ik met het schrijven en delen van korte teksten die aanzetten tot reflectie. Ik merkte al snel dat ik er echt van kon genieten als ik dat wat in mijn hoofd zat goed op papier kon krijgen. Het bleek ook een stok achter de deur om met regelmaat te blijven reflecteren. Maar het was mijn discipline wat ervoor zorgde dat ik het elke week, nou bijna elke week dan, kon opbrengen om mijn eigen reflectie te doen en aan de hand daarvan een stuk te schrijven. Na verloop van tijd kreeg ik steeds vaker de vraag: "wanneer ga je een boek uitbrengen?". Daar had ik nog nooit over nagedacht. Ik wist überhaupt niet waar ik een boek over zou moeten schrijven. Totdat ik op een dag bedacht dat ik het wiel niet opnieuw hoefde uit te vinden. Ik had al veel korte verhalen geschreven. Het enige wat ik nog moest doen is ze bundelen. In de loop van de tijd had ik ook een andere hobby ontwikkeld. Het bedenken van vragen, stellingen en dilemma's. Dingen waar mensen met elkaar over zouden kunnen praten. Toen begon ik het voor me te zien... Wat als ik mijn verhalen, vragen, stellingen, dilemma's, tips en quotes allemaal bundel in een boek? Ik was er niet zeker van dat het zou gaan werken, maar ik kon ook niet met zekerheid zeggen dat het zou gaan mislukken. Wat doe je dan? Juist, proberen!

Als grote onbekende in schrijversland weet je één ding zeker: er is geen uitgever die zomaar op je af komt. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en er zelf één te benaderen. Er gingen weken voorbij en ik hoorde maar niks. Tot ik op een dag gebeld werd door een onbekend nummer. Ik dacht eerst aan een marketingbureau, maar mijn voicemail werd ingesproken. Het bleek te gaan om uitgeverij Boekscout. Ik was als een kind zo blij! Ze waren geïnteresseerd om mijn boek daadwerkelijk uit te geven. Zou het dan toch gaan lukken? We zijn inmiddels een tijdje met elkaar onderweg en het lijkt daadwerkelijk te gaan lukken. Je hebt geen idee hoe blij ik ben!

Het manuscript is goedgekeurd en we denken nu samen na over de vormgeving van het boek. Hoe het eruit gaat zien kan ik natuurlijk nog niet vertellen, maar het gaat zeker tof worden. De realisatie van dit boek is een droom die uitkomt. Maar nog belangrijker, het is meer dan een boek. Het gaat over de reis die ik af heb moeten leggen. Overtuigingen loslaten, een andere kant van mezelf de ruimte geven, de mening van anderen minder belangrijk maken... Het gaat over persoonlijke groei!

De datum van uitgave komt steeds dichterbij... Ik hou jullie op de hoogte!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties


Meer dan een boek

De spanning stijgt

Wanneer je geroepen wordt

Dichter bij de finish

Meer dan een boek