Dichter bij de finish

We zijn weer een stap dichterbij de finish. Het binnenwerk is gecontroleerd en de cover ziet er mooi uit, al zeg ik het zelf. De bestanden kunnen naar de drukker!

Regelmatig krijg ik de vraag "Waar gaat je boek over?". Het is een boek voor reflectie, verbinding en inspiratie. Het is zeker geen boek wat je in één ruk uit leest en vervolgens in de kast stopt. Nee dit boek pak je op, leg je weg, pak je op, leg je weg en gebruik je zo nu en dan als naslagwerk. Met dit boek hoop ik bij te dragen aan betekenisvol contact. Ik zie voor me dat jij dit boek erbij pakt wanneer je vrienden op visite zijn. Een verhaal, stelling of dilemma uit dit boek kan dan zomaar de aanleiding zijn voor een mooi gesprek.

Ik had het vanmorgen nog. Samen met een oudere vrouw, Joke heet ze, stapte ik de lift in. Na ons kwamen nog drie andere mensen de lift in. Normaal gesproken is het stil in de lift. De meeste mensen kijken naar de grond, recht voor zich uit of kijken naar de oplopende getallen op het scherm. Maar contact wordt er zelden gemaakt. Ja, wanneer er iemand de lift verlaat. "Fijne dag.", hoor je dan. Vandaag was het zo'n dag om het net even anders te doen. "Joke, stel dat je een top drie moet maken van de volgende dingen: respect, vriendelijkheid en vertrouwen, wat komt er op één, twee en drie?", vroeg ik. Die vraag had ze natuurlijk niet verwacht, maar na een korte 'worsteling' kwam ze toch tot haar eigen top drie. Vriendelijkheid, respect en vertrouwen. Ze ging nu werken en daarin vindt ze vriendelijkheid belangrijk. Op de 22e verdieping moest ze eruit. Lachend verliet ze de lift. De anderen die achter bleven hadden ons gesprek aangehoord en waren zichtbaar aan het genieten. Later op de dag kwam ik Joke weer tegen en vertelde ze haar collega's hoe leuk het in de lift was. Ik kon het alleen maar beamen. Het was een kort gesprek, maar het kleurde onze dag.

Tuurlijk is het gaaf om straks een zelfgeschreven boek te hebben! Een tastbare herinnering en tegelijkertijd ook een soort trofee. Maar zoals ik in mijn eerste blog al schreef, dit is meer dan een boek. Het is ook meer dan een boek met verhalen, vragen en stellingen. Lees tussen de regels door en je ontdekt ook een beetje hoe ik in elkaar zit, hoe ik gebakken ben... Hoe ik denk.

ps: Wat zou jouw top drie zijn?


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Dichter bij de finish

De spanning stijgt

Wanneer je geroepen wordt

Dichter bij de finish

Meer dan een boek